1
A 430 hektár (ez majdnem 600 futballpálya mérete!) saját földterületről származó takarmánnyal látjuk el az állataállományunkat. A kiemelkedő termelési szinthez elengedhetetlen a magas szintű takarmányozás. A 11 ezer kg-os termelést úgy lehet elérni, hogy a tehenek igényét maximálisan kielégítjük.
2
3
4
5
5
6
Itt készítjük saját embereinkkel, saját gépeinkkel, saját teheneinktől származó tejből a friss túrót, tejfölt és a vajat, valamint itt is csomagoljuk, címkézzük fel őket. A hűtőhelyiségben 9°C van. A tejet tejtankokban tároljuk! Az autóink is innen kapják a termékeinket. Ugye milyen jól néz ki?
Korcsoportoknak megfelelően (borjú, növendék, üsző, termelő tehén) egyedi bekeverésűek a takarmányok.
A takarmány kiosztását önjáró, mérleggel és nedvességmérôvel ellátott etetőkocsival végezzük. A műgyantával bevont etetőasztalra naponta egyszer osztjuk ki a takarmányt, amiből semmit sem kell kidobni, mivel mindent mérünk és maximálisan betartjuk a receptúrák előírásait.
Az istállók újak, teljes egészében magunk csináltuk. Ebben külsős munka nincs, mi vágtuk a vasat, mi betonoztunk. Az ötlet elsősorban Észak-Olaszországból való. A bokszokba pihenőmatracokkal helyettesítjük az almot. Klíma szempontjából nagyon jó az istálló, a nagy hőségben sem csökken számottevően a tejük.
Ezeket mi magunk csinálgattuk, mindig formáltuk az újabb tapasztalatoknak megfelelôen. Ahogy növekedett az állatlétszám mindig vettünk még egyet és még egyet. A hazafelé menô ember veszi a tejet. Ezt az útvonalat kell megtalálni. Fontos, hogy minden helyen, minden nap azonos időpontban megjelenjünk. Jelenleg Szentendrén, Kerepesen, Veresegyházán, Dunakeszin, Fóton, Gödöllôn, Pilisvörösváron, Őrbottyában, Verőcén és Vácon értékesítünk. Nagyon fontos, hogy ne változzon a tej íze, nem etethetünk zöldet, csak monodiétás takarmányt, mert mindig azonos ízű tejet kell értékesíteni. Fontos, hogy mindig azonos legyen a minőség. A vevőért mindent meg kell tenni. Lényeges a vásárlókkal való közvetlen kapcsolat. Az autóban fényképek is vannak a telepről, amivel be tudják mutatni a telepi higiéniát.
Teheneinket naponta háromszor fejjük, 2016-ban felújítottuk a fejőházat, új gépek, berendezések érkeztek Egy tehén naponta átlagosan 25-30 liter friss tejet ad.

Telep és Biogáz

üzem

Csomádtej
CsomádTej.hu
CSomádTej